Kort om min Lördag...

Idag har jag varit utomhus hela dagen. Det har bara varit att jobba på. Jag gjorde lite olika saker, dels så flyttade jag sten, och så krattade jag löv (nej, jag är fortfarande inte klar med fanskapet. Det tar ju aldrig slut! Hur mycket man än krattat ihop så är det som att det är mer än hälften kvar!) och så eldade vi brädor. Det var kul, att titta på när brädorna brann. Manda och Lund var bara tvugna att ta en pinne/bit av en bräda och peta på det som brann. Mamma sa ju som man tydligen sa förr; att om de leker med elden så kommer de att kissa i sängen. Om det är sannt så är jag glad att jag sover i annan säng. Inte för att jagi nte uppskattar det, och att det är en vägg emellan, ändå, men i alla fall...

Annars finns det väl inte så mycket att säga om dagen. Men jag kom på en sak om i torsdags som jag glömde att nämna. Vi hade drama, och uppgiften för den lektionen var att, i grupper om fyra, göra en förklarande scen till "Om Flickor Kunde Döda" som vi var och såg för ett tag sen. Det slutade med att jag fick spela psyko-mamma som dödade sin egen unge. Hannes spelade ungen, coh Joel och Nils spelade röster i mitt huvud. Det var skitkul.

Ja, det var nog allt för idag. Nu ska jag vänta på att det blir kvällsmat. Mums, mums...

Torsdag och Fredag...

Jag borde och skulle ha skrivit igår, eftersom vi var tillbaka hos instruktören för att hon skulle kolla om hästen var bättre, men jag var trött, så jag hamnade framför ett par filmer i staället.

Snowdrop är fortfarande halt, nästan mer så än förut. Ridläraren föreslog att his skulle se till att spärra av en plan del av den ena hagen åt henne att gå på, men en person (som jag antar var hästkunnig, även om det inte är någon som jag känner personligen) som mamma frågade idag sa att det inte gjorde något om hon gick kvar i den hagen hon går i nu...

Filmerna som jag såg igår då... Det var "Bron till Terabitia" och "Caspian - Prins av Narnia". Båda var bra filmer, men jag gillade "Bron till Terabitia" bäst. Helt underbar film. Den var söt, och fantasifull, och sorglig, och... Ja, den var riktigt, riktigt bra helt enkelt. Jag började nästan gråta i en del av filmen, vilket visserligen verkar hända oftare nu än förr, men ändå...

Så, om dagen idag. Jag somnade om efter att veckarklockan ringt och vaknade tio minuter innan vi var tvugna att åka om vi skulle bli skjutsade ner till busshållplatsen. Det var altså bara att kasta på sig första bästa tröja och par byxor och sen snabbt göra i ordning frukost som kan ätas på bussen. Det är ju ganska lätt för mig som inte har smör på mackorna.

Skoldagen var det inga större fel på, förutom att vi hade matte förståss. Matte är dötrist! Vi har föresten prov nästa fredag... Ahja, den dagen den sorgen. Jag kan erkänna att jag inte arbetade särskilt seriöst på lektionen, utan jag satt och förde ett sms-samtal med Marica också. Jag vet, jag borde inte ha gjort så, men vårat samtal var mycket intressantare än matten.

Men dat var på eftermiddagen. Jag inledde dagen med att sitta på biblioteket och läsa tillsammans med resten av min grupp i Tema Civilisationens Vagga. Idag var sista dagen vi egentligen kunde använda till att söka information. På måndag ska vi börja diskutera, och kanske komma igång med, det praktiska arbetet. Det ska bli riktigt kul.

Efter det så hade vi engelska. Vi hade glosförhör, vilket jag helt hade glömt bort och följdaktligen inte pluggat till. Det gick inte jättebra men jag har ju en chans att få mer än hälften rätt.

Sen var det lunch. Jag satt med Linn, Erik och Evelina vid maten. Det blev väldigt kul. Linn är klassens självutnämda porrtant, Erik är ungefär lika pervad och Evelina är tydligen smygpyroman. Så det vart lite pervade skämt och eve eldade en tandpetare. Dessutom så fick Erik och Linn tag i Evelinas mobil, och började sms:a med el kille i typ sexan som gillar Evelina. De skrev inte altför hemska saker dock. Och det var ju tur det. Jag fick lång tid att umgås med dem också, för alla tre är i samma halvklass som jag så vi hade alla håltimma efter lunch. Så då fortsatte konversationen, fastän den flyttade sig till klassrummet. Sen kom det mer folk, och det var j ukul det med, men konversationen blev mindre pervad. Det var lite synd faktiskt. Det var väldigt kul att lyssna på.

Sen var det matten jag pratade om förut. Och sist på dagen hade vi hantverk. Jag kommer seriöst nästan ingenstans på min lampett (och inte fan vat jag hur det stavas heller). Ja håller fortfarande på med ljushållaren. jag hoppas att jag kommer vara klar med den efter öppet hus-grejen. Jag ska ju tydligen vara i hantverket då, och får jobba på min lampett. Det kan ju bli kul... Fast jag kommer nog ha minst lika on i tummen som jag har nu. Jag har suttit och tryckt på en täljkniv med den hela lektionen (80 minuter) för att jag behövde den extra kraften till vissa delar och för att det var lättare med presisionen då. Jaja, det ordnar sig hur som hellst.

Eftar skolan åkte vi på någon sån där hästgrej. Det var någon som föreläste och visade praktiskt samtidigt, typ. Hon satt till häst och demostrerade olka "hinder" i nån liten mysko hästsport och hur man utförde övningarna korrkt. Sen var det en lärare från mammas jobb som var med som nybörjare på grenen och visade hur det såg ut då. Det var kul att titta på, men det är svinkallt i ett ridhus redan så här års. Tur att vi inte var ute i alla fall, för då hade vi nte ens sett något och det hade varit ännu kallare.

Så, ja... Det var nog det "viktigaste" av igår och idag. Nu är jag tröt och ska gå och lägga mig.

Missad hållplats...

När jag tog bussen hem så missade jag min hållplats (det var för mörkt, jag såg inte när vi åker förbi hållplatsen innan) och fick gå tillbaka från hållplatsen efter. Om jag hade vetat vart den vägen som vi brukar åka ut på stora vägen från när vi åker till ridningen ligger så hade jag ju kunnat gå den vägen, men jag var inte så jättesugen på att leta efter den i mörkret. Enda alternativet var ju då att gå tillbaka längs med stpra vägen. Att sånna här jävla saker bara måste hända när man inte har mobilen med sig.

I alla fall, att gå längs med stora vägen, klädd i svart, när det är mörkt uta är inget jag skulle rekomendera. Det är en 90-väg, men det är väl inte alla som håller hastighetsbegränsningen. Jag vill verkligen inte göra om det. På ett ställe är det sånnt där räcke, och på andra sidan det går inte att gå... Det var skitläskigt. Och ont i fötterna fick jag, för, som den "intellegenta" människa man är, så hade jag ju klackskor på mig. Och mina klackskor har en sånn där skitkass sula. Den är för tpck för att det ska känas som at man går barfota (och lite för stel), men så pass tunn att man känner varenda jävla sten. Och grusväg känns ändå skönt att gå på jämfört med astfalt, i alla fall efter en lång skoldag. Ush, när jag tänker på det, så behöver jag nya klackskor. Jag vill inte! Det är bara jobbigt att gå och köpa skor.

Annars så fins det inte så mycket att säga om idag. Jag åt lunch tillsammans med Patricia (min engelskalärarinna) och vi snackade hästar. Det var trevligt.

Tilbaka till skolan igen...

Idag började skolan igen efter höstlovet. Det var väl ingen särskilt dålig dag egentligen, jag kom till och med hem tidigare än vad jag trodde att jag skulle göra.

Vi drog igång ett nytt projekt som heter Civilisationens Vagga. Vi ska tydligen jobba i små grupper och på olika sätt arbeta med högkulturerna (Egypten, Kina, Indus, med flera...) och jag tror att det kan bli helt okay. Det som inte var okay var en timma lång föreläsning utan paus. Det blev lite svårt att hänga med, så efter en stund så lyssnade jag bara av och till. Han som föreläste kunde ju vad han pratade om, men jag kunde inte läsa vad det stod på bildspelet (jag var visserligen för lat för att rota fram glasögonen, men Melinda sa att det inte hade gjort någon större skilnad eftersom hans val av bakgrundsfärget och textfärger inte gick ihop riktigt).

Jag var lat på matten med, jag orkade inte skriva om en vardagssituation där ett visst tal skulle upstå, så jag tänkte hoppa den, men så såg jag nästa uppgift (två tal som hade räknats fel för att ett par unger inte kan använda miniräknare och så skulle man förklara hur de borde ha gjort för att få det rätt och sen räkna ut talet) och då gav jag upp direkt. Så jag spenderade större delen av mattelektionen med att sitta och tänka på annat. det kommer säkert att bita mig i häcken vid ett senare tillfälle, men nu var jag helt enkelt för seg idag för att bry mig.

Bildlektionen var inte helt kass dock. Tvärt om, den var riktigt rolig. Vi ritade med ritkol och ritade av en person som satt mitt emot. Vi använde lite olika tekniker (inte kolla ner, inte lyfta pennan, bara rita skuggningen...) och till en teckning fick vi kritor också som vi skulle ha med. Det var kul.

Vi slutade lite tidigare och jag började prata med en annan tjej, som också skulle till resecentrum. Sarah heter hon. Snäll tjej, går helt klart att snacka med, men vi får se hur mycket jag kommer se av henne utanför bildlektionerna. Grejen är ju att vi inte går i samma klass, så då blir det ju automatiskt att man ses lite mindre, och det blir inte bättre av att jag sällan lämnar klassrummet på rasterna. Om jag gör det så är det antingen för att leta upp en dator, eller för att nästa lektion är i en anan sal.

Så, det får vara all för idag.

One more day.. though not really a bad one...

Nog hade jag rätt; det var ettårskalas idag. Haley fyller ju sisseligen nån gång nu... Gudars, jag har ingen aning om vilket datum det är! Få se... det är nog så att antingen så fyller hon faktiskt idag, eller så fyller hon imorgon. Spelar roll, hon har firats i alla fall. Hon var inte överdrivet intresserad av presenterna, men det är kanske förståeligt eftersom hon ju är så pass liten. Hon har liksom inte kommit upp i den åldern där sånnt är intressant. Det var så mamma sa i alla fall. Ja, kanske inte ordagrannt, men i alla fall.

Jag lånade hem lite filmer från Anso också. Är det konstigt att kolla igenom släktingars filmhyllor när man är där på besök? Jag tyckte i alla fall att det inte fanns mycket annat att göra. Jag har nämligen alltid haft svårt för att prata med folk som jag inte känner, särskilt när det är så många av dem. Ibland så bara pratar jag med någon, men oftast inte.

So, how was my day other than the couple of hours spent at Haley's birthday party? Why, it was spent by my computer. I found this anime series, Shonen Onmyouji, that is quite good. So, that's what I did until lunch. And that's what I'm going to continue doing when I've finished writing this. Which is just about now.. or wait a sec. I don't think I said yeaterday, but Karro and Marica are apparently a couple now. That's cute! I really hope they will last long.

Wel, now that's it. So, now I'll go watch Shonen Onmyouji.

RSS 2.0