Kalas, kalas, kalas.... och så ridning på morgonen...

Idag skulle det ha varit ridlektion. Enda problemet var att när jag red fram hästen så upptäckte vi att hon varr lite halt. Det är troligtvis inget allvarligt, men ridläraren ordinerade ett par dagars vila. Sen får vi se hur det står till med henne.

Johan och Anna har varit här sen igår. Johan har hjälpt till i stallet. Det var faktiskt väldigt bra. På två dagar har han gjort flera gånger så mycket som vi har gjort på flera veckor. Han har gjort klar allt bilningsarbete. Nu ska det bara fixas lite mer med golvet, och sen ska de npg göra något med taket. Sen är det bara att sätta upp boxarna och sen är det klart. Det ska bli skönt att kunna ta in hästarna.

Släkten, eller i alla fall en del av den, var här idag för att gratta Manda. Det var väl helt okay, men jag blir helt utmattad av sånna tillställningar. Har ingen aning om varför, för jag gör ju inte direkt så mycket. Man bara sitter där och försöker hänga med i samtalen. Det som var lite kul var ju att alla tre kusinbarnen var här. Johan och Anna hade ju mde sig Vincent med sig sen igår, det är ju självklart. Ann-Sofie och Nicke skulle ju inte läma Haley ensam hemme heller, och Alicia ska sova här. Alicas föräldrar dök inte upp för att gratta däremot. Maria kom förbi på dagen för att lämna Alicia, men sen åkte hon igen. Inte för att mamma och Manda bryr sig, de slåss ju nästan om ungarna. Amanda verkar vinna större delen av tiden.

Jag tror att Haley har ettårskalas imorron, och jag är rätt säker på att vi ska gå på det. När jag tänkte på det så kom jag på att vi kommer ju gå på tre ettårskalas på mindre än 12 månader. Förutsatt att föräldrarna vill ha oss där förståss. Jag tror och hoppas ju att de vill det. Vi umgås ju relativt mycket med dem, så det blir nog så.

Nä, nu får det räcka för idag. Ska gå och göra något stillsamt. Läsa eller se på film eller nåt... Så får vi se hur länge jag orkar vara vaken.

Another day gone by...

Idag började som en ganska bra dag, förutom att jag var lat på morgonen och låg kvar i sängen så länge att jag inte hann duscha. Jag var altså lite trött när jag steg upp, för det blir jag av att ligga kvar för länge i sängen. Nio är föresten en jävla tid att börja. Vill jag komma i tid så måste jag ta bussen som gör att jag är vid skolan runt tio i åtta. Nästa buss är inne i stan vid nio, men den går inte specialvägen förbi skolan som den tidiga bussen gör, så jag blir ju tio minuter - en kvart sen. Altså har jg fått suttit i skolaan och häcka en timma varenda morgon den här veckan.

Jut det, jag har inte nämt det, men vi har temavecka. Den är visserligen praktiskt taget över, det är bara redovisningar imorgon. Men det har varit kul. Vi har haft "Tema Östergötland", i åtta olika grupper. Jag var/är i bildgruppen. Vi skulle rita något med östergötland, men det mesta vissa av teckningarna (min inberäknat) har att gör med ötergötland är att de är ritade där. Jaja, det blev så bra så. Alla har gjort en bild och det blev många fina bilder.

Så, tillbaka till min dag. Jag målade en akvarell och gick runt och kollade på vad alla andra gjorde. Min akvarell (vattenfärgsmålning) hade en varelse som jag hittade på i femman som motiv. De är faktiskt ganska söta, i min mening. De har en så ruggit lång svans bara. Ju äldre sån där varelse (nix, jag har fortfarande inget namn på dem) man ritar desto längre svans, för den växer hela livet. När de blir "vuxna" är svansen redan tre kropslängder. Fatta att man får mycket svans att måla om man målar en gammal sån varelse. I övrigt har de kropp och vingar, men inga ben (fråga inte hur det funkar, det bara gör det).

Jag kollade på när Karen-Mathilde målade också. Hon gjorde en jättehäftig akvarell. En kvinna, som um.. hade något väldigt konstigt som var någon slags ersättning på midjan. Sen hade hon hjul som fötter/avslut på benen (som var kapade vi knäna ungefär). Sen berättade hon om en, jag vet inte om det var en bok eller serie (av typ manga) som hon hade öäst. Den hade en massa intressanta saker. Väldigt mysko saker faktiskt, som en tjej som, efter hon fått "hjälp" bara består av att huvud och en hand. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det funkar, men tjejen levede ju. Hin som gör alla de här mysko grejerna försöker bara hjälpa, hon fattar inte att det hon gör kan upfattas som väldigt, um, fel. Men det är tydligen många som tycker att det den där tjejen gör är bra, många i serien altså.

Jag käkade lunch med Melinda, Karen-Mathilde och sofi satt också där, men de gick så fort de ätit klart, så det blev inte mycket prata med dem. Inte för att det spelar någon roll, för jag minns inte ens vad Jag och Melinda pratade om. Jaja, jag kommer nog komma ihåg på ett ungefär när informationen behövs.

Det fanns blodapelsiner vid salladsbodet idag. Jag älskar de där jävla blodapelsinerna, skulle säkert kunna äta upp alla i hels skålen, helt allvarligt altså. Men jag tror inte personalen skulle bli så glad på mig då, så jag får nog låta bli. Däremot så var kakorna slut när vi skulle gå, så det blev ingen idag.

På eftermiddagen gjode vi i ordning bildsalen för "redovisningen", vilket i vårat fall är en utställning. Sen var det redovisning för textilgruppen, de hade en slags modevisning. Det var kul att titta på. Sen tog dialektgruppen och körde sin redovisning direkt efter, så de två grupperna ska bara kolla på vad alla andra har gjort imorron.

Sen var det ridning för Åsa idag. det gick väl ganska bra, förutom att högergaloppen krånglade mer än någonsin. Det är altså lite krångel med fattningen. Åsa säger att det äer för att hon är stel i bakbenet. det är det säkert, men det gör inte det minder jobbigt att krångla med det. Men, men, bet är ju nyttigt. Jobba är alltid nyttigt, det är så man bäst blir mager. Med tanke på hur mycket mamma klagar på när jag ska äta tårta/godis/liknande så verkar ju det behövas. Särskilt som jag, enligt henne, sitter sp mycket vid datorn. Bra att jag har hästen då, så slipper väl hon oroa sig för att jag ska se ut som henne när jag blir vuxen. Slutar jag rida så får jag väl hitta något annat då. Den dagen tar iv när den kommer, om den kommer. Om inte anant kan jag ju sluta äta godis och sånnt igen. Ja, igen, förra gången var det en tävling, det fanns ingen anledning att fortsätta hålla på det efter att jag hade vunnit.

Nä, nu kommer jag inte på något mer att skriva. Vi får e om jag kommer ihåg att skriva imorgon.

An update... finally...

So, yeah, I know I really should have updated long ago, but things haven't been working in favor for an update. Either my internet had died, I've been much too tired, I've not been at home or I've simply forgotten. As a result too many things have happened for me to write about them. I'm not even going to pick out the most important parts, because I'm much too lazy and forgetfull to be able to do a sufficient listing of the most important events.

Today nothing much really happened... I bought myself a skirt, two pairs of fingerless gloves, a movie and some new hairdye (my current one's already turning bown, although it's supposed to be red).

Jag kom hem för sent för att hinna ta ut hästen, så jag måste verkligen ase till att hinna med det imorron, och alla andra dagar i veckan.

Vi har temavecka den här veckan; Tema Östergötland. Vi är indelade i olika grupper som gör olika saker. Jag är i bild-gruppen. Vi ska måla en tavla som har något med östergötland att göra och den måste vara klar när vi slutar på torsdag, för på fredag är det uppvisning, eller utställningi vårat fall. Jag har fortfarnade ingen aning om vad jag ska göra, men det kommer väl till mig antar jag.

Men nu är det dags att sova... Go'natt...

Yay! Min dator! äntligen kan jag sitta vid datorn igen..

I lödags kvll kom mamma på att fån och med söndagen så fick jag inte vara inne på datorn förest jag plockat upp på mitt golv och idag fick jag äntligen tid att göra det. Jag ringde Marica så att jag hade någon att prata med medans jaga städade. Jag hatar verkligen att städa. Men det gick till slut och nu kan jag njuta av återstoden av kvällen framför datorn.

Dagen började bra, jag sov länge, vilket jag verkligen brhövde eftersom jag sovit jävligt dåligt dagarna innan. Sen var jag ute med hästen, vilket bara var så jävla underbart. Då kan man snacka om att jag mådde bra. Vi red ut eftersom det var för blött i marken för att det skulle gå att rida på ridbanan.

Eftersom min morgon började så bra var jag säker på att resten av dagen skulle gå åt helvete, för det brukar fungera så för mig. Om jag har en bra morgon, så har jag en dålig dag och vise versa. Altså var jag ganska spänd och osäker när jag gick till skolan. Jag var helt säker på att jag hade fått något fel, så att det skulle gå dåligt för mig. Tack och lov var det obefogat idag. Det enda som hände var att jag återigen högg mig i tummen med ett verktyg på hantverket (jag hade redan huggit mig en gån i tummen och en gång i pekfinger på tisdagens lektion), men det skyller jag mer på min vanliga klumpighet. Det är faktiskt inte så farligt, om det blöder får man ju plåstra om det, men sen är det ju bara att fortsätta. Kunde jag fortsätta efter att jag skar mig på flyghavren i somras (när jag sommarjobbade på en gård) så kan jag lungt fortsätta efter sånna där småsår som det knapt behövs plåstras om. Att jag sätter på plåster är ju fört och främst för att jag inte ska få blod på min lampett. Det är ju sånna små sår så det blöder ju nästan inget till att börja med.

Efter skolan så träffade jag Karen-Matilde, min snälla kompis i tvåan. Hon och jag drev omkirng på stan och dödade lite tid, sen sprang vi in i Petra, min kompis i NS1, och började prata med henne och hennes kompisar. Sen dök Anna och Vendela, som jag gick i nian med, upp och berättade att det är 9c-fest imorgon. Jag och Marica ska gå (jag berättade för henne). Det kan bli intressant.

Så det sämsta på min dag var att jag var tvungen att städa, men det var ju värt det i slutändan. Visst ja, det var sista inlämningsdag på skrivuppgiften på Tema Arbetsliv idag, så jag fick skiva ihop något lite snabbt och läna in, men det var inte så viktigt, eller ansträngande.

Jaja, enough of this... Nu ska jag äta chips och njuta av att kunna sitta vid datorn igen...

RSS 2.0